Beste in online scooter theorie oefenen!
Direct een online toegangscode!

Tips examen

In dit artikel behandelen we vijf tips die je gaan helpen bij het halen van je scooter theorie-examen bij het CBR. Deze tips gelden voor het halen van je scooter examen, maar omdat het veel over leren en oefenen gaat, helpen deze tips natuurlijk ook voor bijvoorbeeld toetsen op school.

Nog een dingetje voordat we beginnen: Iedereen leert op een andere manier! Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander. Neem dus alleen de tips over waarvan je weet dat die ook voor jou gaan werken. Alleen dan heb je er iets aan! Als je denkt: “dit is leuk maar dat werkt bij mij toch niet!”, sla die tip dan over en lees de volgende.

Tip 1: Maak een plan!

Tips theorie-examen

De eerste tip om je scooter theorie-examen te halen is absoluut het maken van een plan. Want zonder plan ga je er gewoon niet komen. De meeste mensen die zonder plan beginnen aan het oefenen voor hun scooter theorie, beginnen een avondje van tevoren met leren van hun examen en zakken de volgende dag. Je moet op tijd beginnen met leren en je examen pas maken als je goed genoeg geleerd hebt.

Dus, hoe maak je een plan? Dat is simpel: Kijk hoeveel tijd je hebt om te leren en pas daar je plan op aan.

Bijvoorbeeld: Het is nu april en je wilt in september je scooter theorie gehaald hebben. Je hebt dan nog een aantal maanden te gaan! Zorg ervoor dat je alle theoriestof verdeelt over een aantal maanden en dat je aan het einde nog tijd hebt om losse examens te oefenen.

Tip 2: Zorg voor goede leermiddelen!

Bezuinigen op leermiddelen is absoluut niet handig! Niet alleen omdat je dan vaak oude/slechte leermiddelen in huis haalt, ook omdat die theoriemiddelen vaak verouderd zijn. En wat heb je aan oude verkeersregels leren die nu al lang niet meer gelden? Precies! Niks!

Een scooter theorieboek hoeft niet duur te zijn. Als je op internet zoekt zal je er een aantal tegenkomen. Een goede leverancier van theorieboeken is de firma VekaBest. Zij maken al tientallen jaren boeken en staan het best bekend.

Tip 3: Leer in de praktijk!

Je bent vast niet zo iemand die de hele dag thuis zit. Dat doet bijna niemand. Zodra je buiten bent, neem je deel aan het verkeer. Als fietser of als voetganger, bijvoorbeeld. De beste manier om hiervan te leren is door OP TE LETTEN. Waar zie je verkeersborden? Welke tekens zie je op de weg en wat betekenen die tekens? Hoe gedraagt de scooter rijder en de fietser zich bij een kruising? Had jij hetzelfde gedaan?

De dingen die je in de praktijk tegenkomt zorgen ervoor dat jij de theoriestof makkelijker kunt onthouden. Je kunt jezelf er namelijk een voorstelling van maken omdat je het al een keer in het echt gezien hebt! Anders blijft het ook maar taaie stof allemaal! Je kan ervan zeggen wat je wil maar een scooter theorieboek is nou eenmaal geen spannende thriller ;)

Tip 4: Maak het leuk voor jezelf!

Tips theorie-examen

Leren is niet iedereens favoriete bezigheid. De jouwe waarschijnlijk ook niet. En dat is ook niet erg, maar wel als je daarom het leren uit gaat stellen en je je planning niet nakomt. Houd het tempo erin door jezelf te belonen als je een hoofdstuk goed geleerd hebt. Ga bijvoorbeeld even naar buiten of rust even uit. Op die manier houd je het voor jezelf ook leuk.

Tip 5: Maak na het leren examens

Dit is verreweg de aller belangrijkste tip die wij hebben: maak na het leren examens. Alleen door het maken van examens kun jij controleren of je de stof goed genoeg kent. En kom je er dan (helaas) achter dat je er nog helemaal niks van bakt? Dan weet je ook dat je je examen nog niet moet reserveren!

Het maken van examens scheelt je ook examengeld want als je naar het CBR gaat en zakt voor je examen, ben je een hoop centjes kwijt. En dat geld kun je vast op een hele andere manier goed besteden!

GRATIS SCOOTER THEORIE-EXAMEN?
Heb je je scooter theorie al goed geoefend? Test het uit en maak een gratis scooter examen!
BEGIN MET EEN GRATIS SCOOTER EXAMEN

#1 in Scooter theorie oefenen!

Theoriepakketten vergelijken
Scootertheorieoefenen.nl

Haparandadam 2
1013AK Amsterdam

Over ons

Inloggen?
Heb je een toegangscode gekocht op deze site en wil je inloggen? Klik dan op de knop hieronder!
Inloggen