Beste in online scooter theorie oefenen!
Direct een online toegangscode!

Ophalen rijbewijs gemeente

Is het je gelukt om zowel het scooter theorie-examen als het scooter praktijk examen met succes te doorlopen? Dan kun jij jezelf de eigenaar noemen van een scooter rijbewijs. Ten minste, dat kun je pas zodra je dit rijbewijs hebt opgehaald bij de gemeente. En hoe dat in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Aanvragen bij gemeente

Zodra je het scooter praktijkexamen hebt gehaald, kun je je scooter rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Dit kan niet bij elke willekeurige gemeente. Zorg dus dat je het aanvraagt in de gemeente waar jij staat ingeschreven. Je moet hierbij ook oppassen dat je wel een afspraak maakt bij de gemeente want steeds meer gemeenten hebben een online afsprakensysteem waarmee zij afspraken inplannen. Als je moet langskomen, let dan even op de openingstijden zodat je niet voor een dichte deur staat.

Zorg ervoor dat je binnen drie jaar na het halen van je bromfiets praktijk examen je scooter rijbewijs aanvraagt! Als je langer wacht, dan verloopt je afgifte van rijvaardigheid en dat zou natuurlijk zonde zijn. Zodra je je rijbewijs hebt aangevraagd, moet je nog vijf werkdagen wachten. Pas na die vijf dagen heb jij je rijbewijs in je bezit.

Neem als je je rijbewijs gaat ophalen uiteraard je identiteitsbewijs mee. Ook moet je een pasfoto meenemen die voldoet aan de eisen die voor pasfoto’s gelden. Als je niet zeker bent wat die eisen zijn, zoek deze dan even op. Een leuke vakantiefoto is in ieder geval niet geschikt, mocht je je dat afvragen.

Ook zijn er kosten verbonden aan het ophalen van je rijbewijs. Zorg dus dat je een betaalmiddel meeneemt (zoals contant geld of een pinpas) en dat je daarmee kunt betalen bij de gemeente. Als je niet genoeg geld meeneemt, krijg je ook je rijbewijs niet.

GRATIS SCOOTER THEORIE-EXAMEN?
Heb je je scooter theorie al goed geoefend? Test het uit en maak een gratis scooter examen!
BEGIN MET EEN GRATIS SCOOTER EXAMEN

#1 in Scooter theorie oefenen!

Theoriepakketten vergelijken
Scootertheorieoefenen.nl

Haparandadam 2
1013AK Amsterdam

Over ons

Inloggen?
Heb je een toegangscode gekocht op deze site en wil je inloggen? Klik dan op de knop hieronder!
Inloggen