Beste in online scooter theorie oefenen!
Direct een online toegangscode!

Pasfoto

Je moet een goedgekeurde pasfoto meenemen naar het gemeentehuis om je scooter rijbewijs op te halen. Deze pasfoto mag dus geen uitgeknipte familiefoto zijn, maar moet aan specifieke voorwaarden voldoen. Je mag bijvoorbeeld niet lachen op de foto, je mag geen pet op en je mag geen zonnebril dragen. Ook zijn er eisen ten aanzien van de afmetingen. Je hoofd moet groot genoeg op de foto staan. Op deze pagina lees je precies waar je pasfoto aan moet voldoen. Maar je kunt natuurlijk ook naar een professionele fotograaf die foto’s maakt voor identiteitsbewijzen. Zo’n fotograaf weet precies aan welke eisen een pasfoto moet voldoen.

Afmetingen pasfoto

Pasfoto

Het formaat van de foto zelf: 35 bij 45 millimeter. De hoogte is 45 millimeter en de breedte is 35 millimeter. Er zijn ook afspraken gemaakt hoe groot je gezicht op de foto moet staan. Van oor tot oor moet dit tussen de 16 en de 20 millimeter zijn. De lengte van kin tot kruin: tussen de 26 en de 30 millimeter.

Kwaliteit foto

Het moge duidelijk zijn dat je pasfoto niet aan de eisen voldoet als deze er hartstikke onscherp opstaat. Dus je foto moet scherp zijn, in kleur, onbeschadigd en niet bewerkt. Ook mag je geen kopie meenemen van je pasfoto. Het moet dus een originele pasfoto zijn. De kleuren moeten natuurgetrouw zijn. Een leuk Instagram-filter kun je dus niet op je pasfoto gebruiken. Helaas, dat vinden wij ook. Ook niet onbelangrijk: je moet LIJKEN op je pasfoto. Dat is vooral ook voor de toekomst erg van belang. Want je wil niet dat je constant vragen over je foto krijgt.

Achtergrond

De achtergrond van je pasfoto is ook aan verschillende eisen onderhevig. Poseren voor een stoere sportwagen gaat dus voor je paspoortfoto niet werken. Je foto moet gemaakt zijn voor een egale achtergrond en deze achtergrond moet lichtgrijs, lichtblauw of wit zijn. Het moet echt maar een kleur zijn. Er mogen dus geen andere kleuren of een kleurverloop in de achtergrond zitten.

Overige voorschriften pasfoto:

Pasfoto
  • Je hoofd moet onbedekt zijn, je mag dus geen pet op en ook je kapsel mag niet een deel van je hoofd bedekken.
  • Je houding is ook belangrijk: houd het hoofd recht naar voren en zorg dat je rechtop zit. Als je schuin kijkt, wordt jouw foto afgewezen.
  • Je moet neutraal kijken. Je mag dus niet lachen, niet fronsen, niet huilen en niet schuin kijken. Houd je mond gesloten en je ogen open.
  • Je mag wel een bril op maar alleen als je ogen volledig zichtbaar zijn. Let hier dus op.
  • De belichting is een puntje waar jij niet direct iets aan kunt doen, behalve dan als je zelf de foto maakt in je eigen fotostudio. De foto moet gelijkmatig belicht zijn en je mag geen schaduw in de achtergrond zien.
  • Het hoofd moet volledig zijn afgebeeld. Je mag er dus niet voor de helft opstaan en ook je nek moet er volledig op afgebeeld zijn.

Samenvattend is het dus verstandig om goed na te denken hoe en waar je de foto laat maken. Want als je foto niet voldoet aan de voorschriften, kun je weer terug naar huis zonder je rijbewijs opgehaald te hebben en kun je weer een nieuwe set foto’s laten maken. Dit kost je alleen maar tijd en geld en dat wil je graag voorkomen, lijkt mij! Het is immers al duur genoeg om je rijbewijs te halen.

GRATIS SCOOTER THEORIE-EXAMEN?
Heb je je scooter theorie al goed geoefend? Test het uit en maak een gratis scooter examen!
BEGIN MET EEN GRATIS SCOOTER EXAMEN

#1 in Scooter theorie oefenen!

Theoriepakketten vergelijken
Scootertheorieoefenen.nl

Haparandadam 2
1013AK Amsterdam

Over ons

Inloggen?
Heb je een toegangscode gekocht op deze site en wil je inloggen? Klik dan op de knop hieronder!
Inloggen